Από το Teti’s Flakes
Υλικά
- 2 μικρά μαρούλια, ή ένα μεγάλο
- ½ κούπα ρόκα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 200 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo
- 2 ροδάκινα
- 2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
Για τη βινεγκρέτ βασιλικού
- 1 κούπα φρέσκο βασιλικό
- ½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και έπειτα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo σε φέτες και ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν.
- Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ βασιλικού και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα και τις φέτες του Mastelo.
- Τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
Για τη βινεγκρέτ βασιλικού
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ βασιλικού σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να γίνει πολύ λείο.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι αν χρειάζεται.