Από το Marysgramm

Το κέικ του Σαββατοκύριακου είναι έτοιμο! Αλμυρό κέικ με αγελαδινό Μαστέλο, μπέικον γαλοπούλας χωρίς γλουτένη και πιπεριές χρωματιστές. Τσέκαρε συνταγή!

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 200 γρ καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 200 γρ αγελαδινό Μαστέλο τριμμένο
  • 200 γρ μπέικον γαλοπούλας χωρίς γλουτένη
  • 1/4 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/4 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1/4 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξινόγαλα*
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

*Γιατί ξινόγαλα; Γιατί σε συνδυασμό με την σόδα έχουμε πολύ αφράτο κέικ

 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε και σοτάρετε το μπέικον.
  2. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις , τη σόδα ,το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  3. Κάντε μια τρύπα στην μέση και ρίξτε το αυγό και το ξινόγαλα.
  4. Χτυπήστε τα στο μίξερ για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν.
  5. Στην συνέχεια ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  6. Τέλος τις πιπεριές, το Μαστέλο και το μπέικον.
  7. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, αν θέλετε κρατήστε λίγες πιπεριές, μπέικον, τριμμένο τυρί (και αν έχετε 5 ντοματίνια χρωματιστά ) για να τα ρίξετε από πάνω.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.