Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί ή ρόζε
- 250 γρ. μπέικον σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ Μαστέλο Αλμυρό τριμμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
- Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο σε βαθύ τηγάνι,σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το μπέικον και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 2′ και πετάμε το δεντρολίβανο.
- Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και κουνάμε να ανακατευτούν με τη σάλτσα, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και συνοδεύουμε με ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή κόκκινο από τη Νεμέα.