Συνταγή από Mrs Olivespoon
Η μέρα ξεκινά με το πιο αγαπημένο φαγητό που απενοχοποιήθηκε. “Τηγανιτή” πατάτα πάπρικας με κρέμα ανθότυρο. Χωρίς τηγάνισμα χωρίς ενοχές.
Υλικά
- 2-3 πατάτες
- Πάπρικα
- 100γρ. Ανθότυρο Μαστέλο
- 80γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
- Αλείφουμε κάθε ροδέλα με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στο γκριλ για 30 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι προσθέτουμε το γιαούρτι το χυμό λεμονιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι ανακατεύουμε και έτοιμο.
- Σερβίρουμε τις πατάτες με μια γενναία δόση κρέμας.