Από το Let’s treat ourselves

Brunch Στο Σπίτι Με Αλμυρές Βάφλες Και Τυρί Μαστέλο®

Ιδανική πρόταση για το σαββατοκύριακο αποτελούν αυτές οι αλμυρές βάφλες , οι οποίες συνοδεύονται εξαιρετικά τόσο με το αγελαδινό μαλακό τυρί Μαστέλο® , ψημένο στη σχάρα, όσο και με τα αλλαντικά και τη σαλάτα της επιλογής σας.
Έξτρα νοστιμιά σε αυτό το πολύχρωμο πιάτο δίνουν οι μαριναρισμένες φράουλες σε βαλσάμικο ξύδι.

Υλικά για 7 με 8 αλμυρές βάφλες

  • 195γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας
  • Πιπέρι και αλάτι κατά βούληση
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι ή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 150ml ξινόγαλο (ή 150ml γάλα και 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι)
  • 90 με 100γρ τριμμένο τυρί Μαστέλο® Αγελαδινό
  • Λιαστή ντομάτα, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

 

Υλικά για τις μαριναρισμένες φράουλες με βαλσάμικο

  • 1 ή 2 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
  • Βαλσάμικο ξύδι
  • Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική

 

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Τυρί Μαστέλο® Αγελαδινό
  • Σαλάτα ρόκα
  • Αγγούρι
  • Ντομάτα και ντοματάκια
  • Αλλαντικά της επιλογής σας
  • Αυγά ποσέ
  • Μέλι ή σιρόπι αγαύης για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά μαζί με το ξινόγαλο. Αν δεν έχετε ξινόγαλο μπορείτε να φτιάξετε, ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι στο γάλα και αφήνοντας το τουλάχιστον 15 λεπτά στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί.
  3. Προσθέτουμε στα αυγά το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα αυγοδάρτη και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.
  5. Με μια σπάτουλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Προετοιμάζουμε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις υποδείξεις το κατασκευαστή και ψήνουμε τις βάφλες.
  7. Τις διατηρούμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο και τις σερβίρουμε αμέσως.
  8. Αν μας περισσέψουν, διατηρούνται στο ψυγείο και τις ζεσταίνουμε πριν τις σερβίρουμε.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Βάζουμε τις καθαρισμένες και κομμένες φράουλες σε ένα μπολάκι και τις ραντίζουμε με βαλσάμικο ξύδι. Προσθέτουμε και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να ετοιμάσουμε και να σερβίρουμε τις αλμυρές βάφλες.

Για το σερβίρισμα

  1. Κόβουμε φέτες το τυρί και το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα σχαροτήγανο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε ζεστάνει σε μεσαία θερμοκρασία. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί και από τις δυο πλευρές και να βγάλει τη γαλατένια γεύση του.
  2. Συγχρόνως ετοιμάζουμε και τα αυγά ποσέ.
  3. Σερβίρουμε τις αλμυρές βάφλες ζεστές με τη σαλάτα, τα αλλαντικά, το ψημένο τυρί, τις μαριναρισμένες φράουλες και τα αυγά.
  4. Αν θέλουμε τις ραντίζουμε με λίγο σιρόπι αγαύης ή με μια σος γιαουρτιού με μουστάρδα.

 

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στις αλμυρές βάφλες ακόμη και αλλαντικά τις επιλογής σας ψιλοκομμένα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όμως στο αλάτι.