Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις υπέροχες βαρκούλες με τυρί και μανιτάρια, μάλλον κανείς!

Το μοτίβο πίσω από αυτή τη συνταγή ήταν η συνεργασία μου με τα τυριά Μαστέλο.

Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα δυο από τα έξι ξεχωριστά προϊόντα τους, το καπνιστό Κατσικάκι και το Κατσικάκι Μαστέλο.

Υλικά

Για τη ζύμη

• 70 ml γάλα, χλιαρό
• 40 ml νερό, χλιαρό
• 3/4 κγ ζάχαρη
• 1 κγ ξηρή μαγιά
• 1 κσ βούτυρο αγελάδος, λιωμένο συν επιπλέον για το σερβίρισμα
• 140 γρ αλεύρι γοχ συν επιπλέον για το ζύμωμα και το άνοιγμα της ζύμης
• 1/2 κγ αλάτι

 

Για τη γέμιση

• 200 γρ μαλακό τυρί μαστέλο καπνιστό Χίου
• 100 γρ κατσικάκι μαστέλο
• 100 γρ φρέσκα μανιτάρια
• λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό και εν συνεχεία τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Η σωστή θερμοκρασία των υγρών στοιχείων θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους 30 και 40 βαθμούς Κελσίου ώστε να μην κάψουν τη μαγιά.

2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια ρίξτε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και τέλος το αλάτι.

3. Ζυμώνουμε με το γάντζο της ζύμης για 5 με 10 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι αρκετά υγρή και να κολλάει. Ρίχνουμε σε έναν πάγκο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη ρίχνοντας λίγο αλεύρι από επάνω. Η ζύμη θα πρέπει στο τέλος να μην κολλάει πολύ.

4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Περιμένουμε για περίπου 1 έως 1,5 ώρα ώστε να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας.

5. Κατά τη διάρκεια της αναμονής ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

6. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ενώ σε ένα άλλο τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.

7. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C αντιστάσεις, και ξεκινάμε το άνοιγμα της.

8. Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Με έναν πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και έπειτα κόβουμε στη μέση. Κατά μήκος των δύο πλευρών προσθέτουμε τριμμένο τυρί (περίπου το μισό και για τα 4 πεϊνιρλί) αφήνοντας κενό στη μέση.

9. Πιάνουμε την κάθε πλευρά και την περνάμε από πάνω από το μίγμα τυριών ώστε να σχηματιστούν τα πλαϊνά του πεϊνιρλί. Έτσι η ζύμη θα αγκαλιάσει τα τυριά.Ενώστε τις άκρες του πεϊνιρλί που δεν περιέχουν τυρί, ώστε να μη χυθεί απ’έξω το τυρί που θα προσθέσουμε στη συνέχεια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό από το μίγμα τυριών στο κέντρο του πεϊνιρλί και τα μανιτάρια.

10. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και έπειτα τα πεϊνιρλί. Ψήνουμε στους  250°C αντιστάσεις, για περίπου 18 με 20 λεπτά. Μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε λίγο βούτυρο στη γέμιση του κάθε πεϊνιρλί και αφήνουμε το να λιώσει.