ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΤΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΡΟΥΣΣΙΚΟ»

Υλικά για 4 άτομα

  • ένα μικρό λάχανο
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 μέτρια καρότα
  • 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 6 καρύδια ολόκληρα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μία φέτα ανανά κονσέρβας
  • 3 κ.σ από το σιρόπι του (η γλυκιά γεύση του ανανά ταιριάζει με όλα τα υλικά και δίνει ξεχωριστή γεύση σε αυτή τη σαλάτα)

 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το μαρούλι και το μαϊντανό και ξύνουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη. Τοποθετούμε σε σαλατιέρα τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  2. Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα στη σαλάτα και γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, τα καρύδια και το Κατσικίσιο Μαστέλο® που το έχουμε κόψει σε κορδέλες.
  3. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.