ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΤΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΡΟΥΣΣΙΚΟ»
Υλικά για 4 άτομα
- ένα μικρό λάχανο
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 2 μέτρια καρότα
- 250 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
- 2 κ.σ μαϊντανό
- 6 λιαστές ντομάτες
- 6 καρύδια ολόκληρα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ μαγιονέζα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μία φέτα ανανά κονσέρβας
- 3 κ.σ από το σιρόπι του (η γλυκιά γεύση του ανανά ταιριάζει με όλα τα υλικά και δίνει ξεχωριστή γεύση σε αυτή τη σαλάτα)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το μαρούλι και το μαϊντανό και ξύνουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη. Τοποθετούμε σε σαλατιέρα τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
- Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα στη σαλάτα και γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, τα καρύδια και το Κατσικίσιο Μαστέλο® που το έχουμε κόψει σε κορδέλες.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.