Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό ή για όλες χρήσεις
  • 1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κ.γ. αλάτι,
  • 1-1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • νερό χλιαρό όσο σηκώσει (περίπου 350 ml)

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο® τριμμένο
  • λίγα ψητά ντοματίνια ή λιαστές ντομάτες
  • 200 γρ. μανιτάρια σοταρισμένα σε 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο, λίγο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 5-6’, κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Δουλεύουμε το μίξερ με τον γάντζο για 5-8 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι.
  2. Μεταφέρουμε σε μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C και τοποθετούμε μέσα το ταψί που θα τα ψήσουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη, σε ορθογώνιο πάχους ½ εκ. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη, ελαττώνοντας ταυτόχρονα το πάχος της.
  4. Γεμίζουμε την επιφάνεια με το Κατσικάκι Μαστέλο® τριμμένο και με τα υπόλοιπα υλικά. Πιάνουμε τις δυο άκρες και τεντώνουμε ελαφρά τη ζύμη, δίνοντάς της το κλασικό σχήμα του πεϊνιρλί. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν και να φυλακίσουν τη γέμιση. Αλείφουμε με λίγο νερό τα πεϊνιρλί για να γίνουν τραγανά.
  5. Βάζουμε αλεύρι στο πυρωμένο ταψί, ακουμπάμε τα πεϊνιρλί και ψήνουμε για 10-13’. Όπως τα βγάζουμε καυτά, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.
  6. Επιλέγουμε λευκά κρασιά με πλούσιο σώμα ή φρουτώδη όπως ένα Chardonnay και ένα Ασύρτικο ή σε κόκκινο Αγιωργίτικο, ή Merlot