Υπέροχες πατάτες γεμιστές με δύο πολύ αγαπημένα μας υλικά, καπνιστό τυρί και μπέικον. Εύκολη συνταγή και απόλυτα λαχταριστή, δοκιμάστε την!
Υλικά
- 10 μέτριες πατάτες (με τη φλούδα)
- 150 γραμ, μπέικον ψιλοκομμένο
- 10 κουταλιές της σούπας Μαστέλο Καπνιστό σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
- Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με πιρούνι).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν, τις κόβουμε οριζόντια στη μια επάνω πλευρά τους.
- Αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε για 2-3′ το μπέικον.
- Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, το υπόλοιπο βούτυρο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
- Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω το Μαστέλο Καπνιστό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 °C στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Τις απολαμβάνουμε με παγωμένη μπύρα.