Τα Σαββατοκύριακα το brunch έχει γίνει θεσμός. Φυσικά δεν λείπουν και τα αυγά, μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους!

Υλικά

Για να φτιάξουμε αυγά σκράμπλ

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι…

  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Σπάστε τα αβγά σας (συνήθως 4) μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
  2. Ζεστάνετε το αντικολλητικό τηγάνι σας σε χαμηλή φωτιά και λιώστε σε αυτό μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  3. Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά στο τηγάνι και φροντίστε να τα ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα. Θέλετε τα αβγά σας να μαγειρευτούν αργά, γι’ αυτό χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μοιάζουν με πουτίγκα και τα κομμάτια αβγού να είναι πολύ μικρά, δηλαδή το μείγμα να μοιάζει περισσότερο με σούπα.
  5. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε ακόμα μισή κουταλιά βούτυρο, λίγο πριν να είναι έτοιμα ρίξτε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αβγά με αυτή τη μέθοδο βγαίνουν απαλά και πλούσια.

 

Για να στήσετε το brunch σας θα χρειαστείτε:

    • φρυγανισμένο ψωμί
    • 2 φέτες Μαστέλο Καπνιστό που έχουμε περάσει από αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά
    • 1 αβοκάντο πουρέ (χτυπημένη ψίχα αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι)
    • φρυγανισμένο ψωμί
    • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
    • φρέσκα φρούτα
    • φρυγανισμένο ψωμί
    • scrambled eggs
    • 2 φέτες Μαστέλο Καπνιστό που έχουμε περάσει από αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά
    • φέτες ντομάτας