Υπέροχες πατάτες γεμιστές με δύο πολύ αγαπημένα μας υλικά, καπνιστό τυρί και μπέικον. Εύκολη συνταγή και απόλυτα λαχταριστή, δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 10 μέτριες πατάτες (με τη φλούδα)
  • 150 γραμ, μπέικον ψιλοκομμένο
  • 10 κουταλιές της σούπας Μαστέλο Καπνιστό σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
  2. Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με πιρούνι).
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν, τις κόβουμε οριζόντια στη μια επάνω πλευρά τους.
  4. Αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε για 2-3′ το μπέικον.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, το υπόλοιπο βούτυρο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει.
  8. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
  9. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω το Μαστέλο Καπνιστό.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 °C στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  11. Προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Τις απολαμβάνουμε με παγωμένη μπύρα.