ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΤΥΡΙ ΜΑΣΤΕΛΟ® ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥΣ.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μακαρόνια

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • κλαδάκια σπάρτου ή καλαμάκια για σουβλάκι.

 

Για το σερβίρισμα:

  • Τυρί Μαστέλο® Αλμυρό
  • Σάλτσα ντομάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάλτε το αλεύρι και κάνοντας λακκούβα στη μέση ρίχνετε το λάδι, το αλάτι και χλιαρό νερό ώστε να φτιάξετε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Παίρνετε ένα κλωναράκι ή ένα καλαμάκι, κόβετε βολαράκια ζύμη και τα «τρίβετε» γύρω από το κλωναράκι για να αποκτήσει το μακαρόνι τρύπα στη μέση.

Ψήστε τα όπως τα χοντρά μακαρόνια, αφού τα αφήσετε να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος για 1-2 ώρες. Τα σερβίρετε με τυρί Μαστέλο Αλμυρό® και σάλτσα ντομάτας.