Υλικά

Για τη ζύμη

  • 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 25 γρ. μπέικιν
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο (που έχουμε αφήνει εκτός ψυγείου να μαλακώσει)
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 γρ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για την γέμιση

  • 1 μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 150 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο®
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
  • σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ. Ζυμώνουμε την ζύμη για τα πιττάκια και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαστίχα.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλα.
  4. Κόβουμε σε τετράγωνα τη ζύμη και τοποθετούμε το κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας τα πιττάκια.
  5. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.