Υλικά
Για τη ζύμη
- 700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
- 25 γρ. μπέικιν
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο (που έχουμε αφήνει εκτός ψυγείου να μαλακώσει)
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 γρ. κοπανισμένη μαστίχα
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
- 1 μαλακό τυρί Μαστέλο®
- 150 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο®
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα
- σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ. Ζυμώνουμε την ζύμη για τα πιττάκια και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαστίχα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλα.
- Κόβουμε σε τετράγωνα τη ζύμη και τοποθετούμε το κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας τα πιττάκια.
- Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.