Οι πολύ αγαπημένες αυγοφέτες ξετρελαίνουν τα παιδάκια και είναι τέλειες για πρωινό ή ένα γρήγορο κολατσιό.

Φτιάχνονται πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται ιδανικά με μέλι, ανθότυρο, κανέλα, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα.

Υλικά

  • 1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) ή φέτες από ψωμί του τοστ.
  • σπορέλαιο και φρέσκο βούτυρο για το τηγάνισμα (αν το τηγανίσουμε και δεν το βάλουμε στον φούρνο)
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • ελάχιστο αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 2 περίπου.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα πολύ καλά τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα.
  3. Βάζουμε 1 κ.γ λάδι και ½ κ.σ.βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στα αυγά.
  4. Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και γυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τηγανιστούν όλες.
  5. Σερβίρονται ζεστές με μέλι, ανθότυρο Μαστέλο®, κανέλα, καρύδια και φρέσκα φρούτα. Συνοδεύουμε με καφέ ή αρωματικό τσάι