Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι

Για τη γέμιση

  • 150 γραμ ανθότυρο Μαστέλο
  • 50 γραμ τριμμένο Μαστέλο αγελαδινό ή Κατσικάκι
  • 1 κρόκος αυγού
  • το ξύσμα από 1/2 μανταρίνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • γάλα εβαπορέ και σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με γάντζο ή στο χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  2. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με ένα φλιτζάνι μικρούς ή μεγάλους δίσκους και βάζουμε μια κουτάλι από τη γέμιση στο κέντρο τους.
  3. Κλείνουμε τους δίσκους δημιουργώντας μισοφέγγαρα και πατάμε τις άκρες με ένα μικρό πιρούνι για να κλείσουν. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα φυλάξουμε σε τάπερ στην κατάψυξη, χωρισμένα με αντικολλητικό χαρτί και να τα ψήσουμε όποτε θέλουμε, ώστε να καταναλώνονται ζεστά και φρέσκα.
  4. Ψήνουμε στους 170°C για 15-20 λεπτά αφού τα αλείψουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.