ΟΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ Η ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ.

Φτιάχνονται πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται ιδανικά με μέλι, ανθότυρο, κανέλα, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί (κατα προτίμηση μπαγιάτικο) ή φέτες από ψωμί του τοστ.
  • σπορέλαιο και φρέσκο βούτυρο για το τηγάνισμα (αν το τηγανίσουμε και δεν το βάλουμε στον φούρνο)
  • 5 αυγά
  • ενάμιση ποτήρι γάλα
  • ελάχιστο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.
Βάζουμε λίγο λάδι και βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.
Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω από το μπωλ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι.
Σερβίρονται ιδανικά με μέλι, ανθότυρο Μαστέλο®, κανέλα, καρύδια και φρέσκα φρούτα.