Αλμυροί λουκουμάδες σε λαχταριστές μπουκιές που κρύβουν μέσα τους ένα τυράκι όλο νοστιμιά.
Υλικά
για τη ζύμη:
- 240γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10γρ ζάχαρη
- 5γρ αλάτι
- 5 γρ μαγιά νωπή
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 150γρ νερό
για την μαρμελάδα:
- 3 ντομάτες ώριμες
- 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές μέλι
- 1/2 κγ τζίντζερ σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι μέσα στο νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε για 10′.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώνει για 1 ώρα στους 30C.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια, βάζουμε το Μαστέλο σε κυβάκια και το πλάθουμε για να κλείσει καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε στους 150 °C.
για την μαρμελάδα:
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 30′
- Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα πριν την καταναλώσουμε.