Από το The one with all the tastes

Ψωμάκι που αλείφεται με βούτυρο, ψήνεται και γίνεται απερίγραπτα τραγανό, ένα ωραίο αλλαντικό, τυράκι που λιώνει υπέροχα και κάθε άλλο υλικό που κάνει την καρδιά μας να σκιρτά.

Είναι υπερνόστιμα και απαιτούν ελάχιστα σκεύη, άρα λιγότερο πλύσιμο. Τρώγονται με τα χέρια, οπότε μπορούμε να τα μεταφέρουμε όπου θέλουμε. Ακόμα και στην παραλία!

Είναι ευέλικτα, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρατεύσετε τη δημιουργικότητά σας και να δημιουργήσετε αμέτρητες παραλλαγές που θα αφήσουν άπαντες ικανοποιημένους. Μία σημαντική παρατήρηση: θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο αλλαντικό, ούτως ώστε να επικαλύψετε εσωτερικά τα τοιχώματα του ψωμιού. Ο λόγος είναι ότι διαφορετικά το ψωμί θα «απορροφήσει» μέρος του αυγού και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλουμε.

Υλικά

  • 8 μεγάλα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
  • 120 γραμ.
  • μαλακό τυρί Μαστέλο® αγελαδινό, τριμμένο
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  3. Με πολλή προσοχή κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αφαιρούμε την περισσότερη ψίχα του.
  4. Απλώνουμε την καπνιστή μπριζόλα με τρόπο ώστε να καλυφθούν τα εσωτερικά τοιχώματα του ψωμιού.
  5. Η καπνιστή μπριζόλα λειτουργεί ως μονωτικό που δεν αφήνει την υγρασία από τα μανιτάρια και το αυγό να περάσει στο ψωμί.
  6. Μοιράζουμε τα μανιτάρια και το τυρί.
  7. Και πάλι με πολλή προσοχή σπάμε κάθε αυγό μέσα στο ψωμάκι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  8. Πάνω από κάθε αυγό βάζουμε 2-3 φέτες ντοματίνια.
  9. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια γύρω-γύρω.
  10. Τα ψήνουμε για 30′ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά. Εάν παρατηρήσουμε ότι η επιφάνεια παίρνει χρώμα γρήγορα, μπορούμε να καλύψουμε τα ψωμάκια με αλουμινόχαρτο.