Πίτες σαν tacos με κιμά & φασόλια

Από The Hungry Bites

Pitacos με πικάντικο κιμά, φασόλια και αγελαδινό Μαστέλο !

Αυτά τα tacos γίνονται μέσα σε 30′ λεπτά και όλοι τα αγαπούν!

Η αγάπη μου τόσο για την πίτα όσο και για τα tacos γέννησε αυτά τα φοβερά pitacos!

Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της συνταγής είναι το πικάντικο κρέας, κάτι που είναι όμως τελικά εύκολο! Αφήστε το κρέας να μείνει στον πάγκο σας για 20’πριν από το μαγείρεμα, έτσι δεν θα μειώσει τη θερμοκρασία της κατσαρόλας σας. Επίσης, μην φοβάστε να καραμελώσετε το κρέας πολύ καλά επειδή το σκούρο χρώμα σημαίνει πιο έντονη γεύση!

Αφού γεμίσετε τα tacos, μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως (το τυρί θα λιώσει λίγο από τη ζέστη της γέμισης), αλλά καλύτερα να τα ψήσετε στο φούρνο. Το τυρί θα λιώσει εντελώς και θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Συστατικά για 10 πίτες

Υλικά

Για τον κιμά

  • 450 γρ. κιμά
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 2 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • ½ κ.γ πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί

 

Για τα pitacos

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. κόκκινα φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 2 αβοκάντο
  • 200 γρ. τριμμένο Μαστέλο
  • 10 πίτες
  • λεμόνι σφήνες
  • μαϊντανό

 

Οδηγίες

1. Ζεσταίνετε καλά μια κατσαρόλα και προσθέστε τον κιμά και το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τα μπαχαρικά και το κρασί και μαγειρέψτε για 2′ μέχρι να εξατμιστεί.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C

3. Στην κατσαρόλα προσθέστε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε για 5′ και προσθέστε τα φασόλια, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα. Σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε το μισό τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το αβοκάντο και ανακατέψτε.

4. Κάντε τα pitacos: Διπλώστε τα στη μέση και μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Γεμίστε τα με τα υλικά και με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε για 5′ μέχρι να λιώσει το τυρί.