Υλικά για 4 άτομα
Για τα μπιφτέκια
- 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ φλ. του καφέ γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα burger
- 200 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
- φύλλα μαρουλιού
- ροδέλες ντομάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε με κουπ πατ μικρά σχήματα από το μαλακό τυρί Μαστέλο® που προηγουμένως το έχουμε κόψει σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα υπολείμματα του τυριού.
- Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο καθενός τα ψιλοκομμένα περισσεύματα του τυριού. Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και τα ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ή και καθόλου ελαιόλαδο ψήνουμε τις φέτες από το Μαστέλο® για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Φτιάχνουμε τα burger αλείφοντας κάθε ψωμάκι με 1 κ.σ. μαγιονέζα. Βάζουμε ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, ένα μπιφτέκι και ένα κομμάτι μαλακό τυρί Μαστέλο®
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και παγωμένα αναψυκτικά