ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • στρογγυλά ψωμάκια
  • φύλλα μαρουλιού
  • ροδέλες ντομάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη το καρότο και το κρεμμύδι. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο, το αυγό χτυπημένο, το μαϊντανό και τα 2/3 από το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβετε με κουπ πατ μικρά σχήματα από το μαλακό τυρί Μαστέλο® που προηγουμένως το έχετε κόψει σε φέτες και ψιλοκόβετε τα υπολείμματα του τυριού. Πλάθετε μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο καθενός τα ψιλοκομμένα περισσεύματα του τυριού. Τα τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στους 200°C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν, τοποθετείτε πάνω σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, ένα μπιφτέκι και ένα κομμάτι μαλακό τυρί Μαστέλο® Βάζετε τα έτοιμα ψωμάκια στο γκριλ για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μαλακό τυρί Μαστέλο®. Σερβίρονται με τηγανητές πατάτες.