Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια

  • 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλ. του καφέ γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τα burger

  • 200 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
  • φύλλα μαρουλιού
  • ροδέλες ντομάτας

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε με κουπ πατ μικρά σχήματα από το μαλακό τυρί Μαστέλο® που προηγουμένως το έχουμε κόψει σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα υπολείμματα του τυριού.
  2. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο καθενός τα ψιλοκομμένα περισσεύματα του τυριού. Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και τα ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ή και καθόλου ελαιόλαδο ψήνουμε τις φέτες από το Μαστέλο® για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Φτιάχνουμε τα burger αλείφοντας κάθε ψωμάκι με 1 κ.σ. μαγιονέζα. Βάζουμε ένα φύλλο μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, ένα μπιφτέκι και ένα κομμάτι μαλακό τυρί Μαστέλο®

 

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και παγωμένα αναψυκτικά