ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΑΧΛΑΔΙΩΝ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜΑΣΤΕΛΟ® ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ.

Υλικά

  • 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 12 λεπτές φέτες μπέικον
  • 250 γρ μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κύβους
  • 60 ml ελαιόλαδο για τη σαλάτα
  • 2 κ.σ βαλσάμικο ξίδι
  • 2 κ.σ κουκουνάρια
  • ένα αχλάδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι (με μέτρο)

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον στο τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε στο λίπος που θα βγάλουν μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, ψήνουμε τα κομμάτια του τυριού για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά με το λάδι, το βαλσάμικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
  4. Στρώνουμε τα σαλατικά σε μια πιατέλα, «γαρνίρουμε» με το μπέικον, το μαλακό τυρί Μαστέλο®, τα αχλάδια και το κουκουνάρι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

Ταιριάζει ένα φρέσκο, αρωματικό και ελαφρύ κρασί όπως το Μοσχοφίλερο ή το Σαββατιανό είναι πολύ καλή επιλογή κρασιού για τη σαλάτα αυτή.  Επειδή περιέχει ξηρούς καρπούς και τυρί, θα μπορούσαμε να πάμε σε ένα λίγο πιο γεμάτο κρασί όπως ένα Βιδιανό.