Υλικά για 4 άτομα

  • 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®

 

Εκτέλεση

  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε τις σε τρυπητό για ½ ώρα να στραγγίξουν. Ξεπλένουμε με κρύο νερό, σκουπίζουμε με χάρτινη πετσέτα και τις απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,τις λαδώνουμε με πινέλο
    Ψήνουμε στο γκριλ 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και κατόπιν το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Κόβουμε το μαλακό τυρί Μαστέλο® σε μπαστουνάκια. Βάζουμε ένα κομμάτι τυρί στην κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 3 κ.σ από τη σάλτσα, τοποθετούμε τα ρολά μελιτζάνας, περιχύνουμε με τη υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με σαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

 

Το κοκκινιστό θέλει έντονο συνοδό, και ένα Ξινόμαυρο θα το αναδείξει μοναδικά. Είναι ελαφρώς στυφό κρασί, με ισορροπημένη δομή και τονισμένη οξύτητα.