ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ
Υλικά για 4 Άτομα
- 500 γραμμ. ρεβίθια
- 1-2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- ένα κεφαλάκι Μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Από την προηγούμενη μέρα, καλύπτουμε τα ρεβίθια με μπόλικο νερό. Την επόμενη ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
- Βράζουμε με τα σκόρδα, τα δαφνόφυλλα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τον κουρκουμά και το πιπέρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο από το νερό που έβρασαν .
- Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 λεπτά περίπου. Σε αυτό το ψήσιμο, οφείλεται η τέλεια γεύση και το χύλωμα των ρεβιθιών.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε μεγάλους κύβους και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Η ρετσίνα μοιάζει να είναι το απόλυτο κρασί για να συνοδεύσει αυτό το πιάτο. Σαν κάποιος να την εμπνεύστηκε έχοντας στο μυαλό του το άρωμα του δεντρολίβανου που βγάζει η ρητίνη αλλά και την πλούσια γεύση του κρασιού!