ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Υλικά

  • 1 μαρούλι (τα τρυφερά φύλλα)
  • 1 πακέτο μανιτάρια μεγάλα
  • 200γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 

Για το dressing

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά φύλλα του μαρουλιού και τα ψιλοκόβουμε μέχρι η σαλατιέρα μας να γεμίσει κατά τα δύο τρίτα. Ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βάζουμε στη σαλατιέρα τόσα μανιτάρια όσα να σκεπαστεί από πάνω το μαρούλι και να γίνει μια στρώση με μανιτάρια.
  3. Ετοιμάζουμε το dressing: ρίχνουμε στο μπλεντεράκι μας το σκόρδο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αλοιφή και προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλλά και 2 κουταλιές σούπας νερό. Χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
  4. Βάζουμε τα κομματάκια από το μαλακό τυρί Μαστέλο® σε ένα σαγανάκι χωρίς πρόσθετο λιπαρό και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Τοποθετούμε το τυρί επάνω στα μανιτάρια και περιχύνουμε με το dressing.