Καταπληκτική πατατόπιτα με λουκάνικα που είναι από μόνη της πλήρες γεύμα.

Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 200 γραμ. Μαστέλο σε κύβους
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λίγα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες σαν τσιπς.
  2. Στρώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί το φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνουμε τις πατάτες και σκορπίζουμε το λουκάνικο και το μπέικον. Κλείνουμε περιμετρικά τη σφολιάτα σχηματίζοντας γύρω-γύρω ένα πλαίσιο.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C για 50′.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο σκορπίζουμε τους κύβους από το Μαστέλο και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Δεν θα το πιστέψετε αλλά είναι πεντανόστιμη και κρύα!