Υλικά
- 100γρ. Μαστέλο (μια χοντρή φέτα)
- ελαιόλαδο
- τσίπουρο ή ούζο
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, τοποθετούμε το κομμάτι του τυριού και το αφήνουμε 2-3 λεπτά.
- Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το ούζο που το έχουμε βάλει σε ένα φλιτζανάκι και όχι αμέσως από το μπουκάλι και με τον αναπτήρα ανάβουμε φωτιά.
- Την σβήνουμε προσεκτικά είτε βάζοντας πάνω στο σκεύος ένα καπάκι είτε περιμένοντας να σβήσει μόνη της αν δεν το φοβόμαστε ή το έχουμε ξανακάνει. Η ποσότητα του αλκοόλ είναι μικρή γι΄αυτό και δεν θα διαρκέσει πολύ ώρα η φωτιά.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε το σαγανάκι μας αμέσως.