Υλικά (για 1 άτομο)

για το μπιφτέκι

  • 80 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 ποτηράκι του καφέ γάλα
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το ψήσιμο

  • 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

για το burger

  • 1 ψωμάκι για burger
  • 1 φέτα μαλακό τυρί Μαστέλο® (των 100 γραμμαρίων)
  • 1 φέτα ντομάτας
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1κ.σ. κέτσαπ
  • 1κ.σ.pesto βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Το μυστικό για τα φτιάξουμε το τέλειο μπιφτέκι. Με τον κιμά σχηματίζουμε το μπιφτέκι πλάθοντας καλά όλα τα υλικά.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψει βάζουμε το μπιφτέκι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε για 2′ και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Δεν το γυρίζουμε και δεν το πατάμε.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί η μια πλευρά και το γυρίζουμε μια μόνο φορά προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2′ από κάθε πλευρά το τυρί.
  6. Στήνουμε το burger μας βάζοντας το τυρί κρέμα, τη ντομάτα το pesto , το μπιφτέκι, το Μαστέλο και τέλος την κέτσαπ.

Σερβίρισμα

Ιδανικά σερβίρουμε με αγγουροντομάτα, τηγανιτές πατάτες και παγωμένο αναψυκτικό.