ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Υλικά για 4 Άτομα

  • 500 γραμμ. ρεβίθια
  • 1-2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • ένα κεφαλάκι Μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Από την προηγούμενη μέρα, καλύπτουμε τα ρεβίθια με μπόλικο νερό. Την επόμενη ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
  2. Βράζουμε με τα σκόρδα, τα δαφνόφυλλα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές και τα λουκάνικα σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
  4. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τον κουρκουμά και το πιπέρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο από το νερό που έβρασαν .
  5. Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 λεπτά περίπου. Σε αυτό το ψήσιμο, οφείλεται η τέλεια γεύση και το χύλωμα των ρεβιθιών.
  6. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® σε μεγάλους κύβους και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

 

Η ρετσίνα μοιάζει να είναι το απόλυτο κρασί για να συνοδεύσει αυτό το πιάτο. Σαν κάποιος να την εμπνεύστηκε έχοντας στο μυαλό του το άρωμα του δεντρολίβανου που βγάζει η ρητίνη αλλά και την πλούσια γεύση του κρασιού!