Υλικά

  • 100γρ. Μαστέλο (μια χοντρή φέτα)
  • ελαιόλαδο
  • τσίπουρο ή ούζο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, τοποθετούμε το κομμάτι του τυριού και το αφήνουμε 2-3 λεπτά.
  2. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το ούζο που το έχουμε βάλει σε ένα φλιτζανάκι και όχι αμέσως από το μπουκάλι και με τον αναπτήρα ανάβουμε φωτιά.
  4. Την σβήνουμε προσεκτικά είτε βάζοντας πάνω στο σκεύος ένα καπάκι είτε περιμένοντας να σβήσει μόνη της αν δεν το φοβόμαστε ή το έχουμε ξανακάνει. Η ποσότητα του αλκοόλ είναι μικρή γι΄αυτό και δεν θα διαρκέσει πολύ ώρα η φωτιά.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το σαγανάκι μας αμέσως.