ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

  • 1 μαρούλι (τα τρυφερά φύλλα)
  • 1 πακέτο μανιτάρια μεγάλα
  • 200γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το dressing

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγετε τα πιο τρυφερά φύλλα του μαρουλιού και τα ψιλοκόβετε μέχρι η σαλατιέρα σας να γεμίσει κατά τα δύο τρίτα. Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φετούλες. Βάζετε στη σαλατιέρα τόσα μανιτάρια όσα να σκεπαστεί από πάνω το μαρουλάκι και να γίνει μια στρώση με μανιτάρια.

Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο μπλεντεράκι σας το σκόρδο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια αλοιφή και προσθέτετε το ελαιόλαδο αλλά και δύο κουταλιές σούπας νερό. Χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βάζετε τα κομματάκια από το μαλακό τυρί Μαστέλο® σε ένα σαγανάκι χωρίς πρόσθετο λιπαρό και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.