ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ

  • 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
  • 8 φέτες Μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • για τη βινεγκρέτ
  • 150 γρ. ελαιόλαδο,50 γρ. ξύδι λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα,20 γρ. μέλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε δυνατό φούρνο 200°C ψήνουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφού ψηθούν και μαλακώσουν τις τοποθετούμε σε μπολ, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε μπολ. Αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® στη μέση και μετά σε τρεις φέτες το κάθε ημικύκλιο. Τις ψήνουμε σε πολύ ζεστό, αλάδωτο τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τρίβουμε κάθε πιάτο με το σκόρδο και τοποθετούμε σε κάθε ένα 2 φέτες τυρί, τις λωρίδες της πιπεριάς και την κάπαρη, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί και λευκό αρωματικό κρασί από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά