Το Σκληρό τυρί Μαστέλο® Αλμυρό φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες αγελαδινό γάλα. Είναι λευκό, χωρίς επιδερμίδα, ωριμάζει μέσα σε δυνατή άλμη και η μάζα του είναι συμπαγής και σκληρή.
Έχει δυνατή, έντονα πικάντικη και αλμυρή γεύση και είναι το τυρί που οι Χιώτες προτιμούν για να συνοδεύουν τα ζυμαρικά τους. Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε τυρόπιτες ανακατεμένο με ανθότυρο και αρωματισμένο με λίγο δυόσμο. Προτάσεις στις συνταγές.
Το Σκληρό τυρί Μαστέλο® Αλμυρό έχει 32% υγρασία 33% λιπαρά και 6% αλάτι . Διατίθεται σε κεφαλάκια των 300 γρ. περίπου και διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες.