Μαλακό Τυρί Μαστέλο® Αγελαδινό

Το Μαστέλο® είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Χίου. Όσοι το αγαπούν το αναζητούν επίμονα με το όνομα ‘μαστέλο’ αλλά το αγελαδινό αυτό τυράκι επισήμως ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών.

Το μαλακό τυρί Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα είναι το πιο περιζήτητο και το πιο αγαπητό. Είναι νοστιμότατο ωμό αλλά, ολοκληρώνεται γευστικά ψημένο στη σχάρα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει γευτεί στις ταβέρνες και στα εστιατόρια της Χίου Μαστέλο® ψητό στα κάρβουνα.

Δώστε χαρακτήρα στα φαγητά σας, τυλίξτε το σε φύλλο, δοκιμάστε το σαν μεζέ ή ακόμα καλύτερα προτιμήστε το ψητό, με γλυκόξινη μαρμελάδα, σιρόπι ροδιού, κρέμα βαλσάμικο ή τσάντει.

Γίνεται η βάση για ξεχωριστές συνταγές κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τις δημιουργίες των σεφ αλλά και των bloggers στην Ελλάδα και πρόσφατα στην Αγγλία.

Μια αναζήτηση στο Instagram #mastelo θα σας αποκαλύψει… λαχταριστές φωτογραφίες.

Λόγω της σύστασής του, το μαλακό τυρί Μαστέλο® όταν ψήνεται στη σχάρα, αναδύει τη γαλατένια γεύση του που το χαρακτηρίζει. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι δε λιώνει, αποκτώντας μαστιχωτή υφή χωρίς να χάνει το σχήμα του. Ψήνεται εύκολα και γρήγορα σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι.

Έχει 27gr λιπαρά, 45% υγρασία και 1,6gr αλάτι. Διατίθεται σε κεφαλάκια των 360 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα και διατηρείται στο ψυγείο για 2½ μήνες.