Από το Food24_skg
Υλικά για το Μαστέλο:
- Μαστέλο Κατσικάκι ολόκληρο
- κ.σ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C.
- Τοποθετούμε το Μαστέλο Κατσικάκι σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
- Έπειτα αφαιρούμε από τον φούρνο και με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε την ζάχαρη από πάνω να κάνει μια ωραία κρούστα. Μόλις καραμελώσει η ζάχαρη αφήνουμε στην άκρη.
Υλικά για τα καραμελωμένα καρύδια:
- 1 κούπα καρύδια
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα μικρή προσθέτουμε την ζάχαρη με το βούτυρο.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα απλώνοντας τα καρύδια ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Υλικά για την σάλτσα μελιού:
- ½ κ.γ. Βαλσάμικο Ξύδι
- ¼ κούπα μέλι πεύκου
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπαλάκι και το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό περίπου στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα.
Σύνθεση πιάτου:
- Σύκα
- Σταφύλι
- Αποξηραμένο κεράσι
- Φουντούκι
- Καραμελωμένα καρύδια
- Αποξηραμένα raspberries
- Σάλτσα μελιού