Από το Let’s treat ourselves

Αυτή η εποχή είναι γεμάτη από υπέροχα φρέσκα λαχανικά. Σκέφτηκα λοιπόν, να ετοιμάσω μία τορτίγια τόσο πλούσια σε γεύση που θα σας εκπλήξει.

Και τι καλύτερο λοιπόν, από το να γεμίσεις την τορτίγια σου με φρέσκα λαχανικά εποχής, όπως μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πολύχρωμες πιπεριές, ντοματάκια και αγγούρι.

Για να απογειωθεί όμως η τορτίγια μας γευστικά χρειάζεται και κάτι ακόμη. Ένα υλικό που θα έρθει να ισορροπήσει με τη γλυκιά γεύση των λαχανικών και θα δώσει επιπλέον νοστιμιά. Αυτό το υλικό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μου μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο από τη Χίο.

Το μαλακό τυράκι Κατσικάκι Μαστέλο είναι ένα από τα αγαπημένα μου γιατί έχει πλούσια γεύση με χαμηλά λιπαρά, είναι μαλακό και είναι ιδανικό για σαλάτες και σάντουιτς.

Τα ψητά λαχανικά μαζί με τα ελαφρώς σκορδάτα ντοματάκια έρχεται να δροσίσει η σος γιαουρτιού και το αγγουράκι. Τέλος, το Κατσικάκι Μαστέλο μαζί με το κουκουνάρι και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού ολοκληρώνουν τη τορτίγια μας προσθέτοντας νοστιμιά και άρωμα.

 

Υλικά για περίπου 6 τορτίγιες

Για τα ψητά λαχανικά θα χρειαστούμε:

  • 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τα μαριναρισμένα ντοματάκια θα χρειαστούμε:

  • μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • μία μικρή σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • αλάτι
  • λίγη ρίγανη αποξηραμένη

 

Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα θα χρειαστούμε:

  • 100γρ γιαούρτι
  • 1 με 1,5 κ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

 

Για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για τα μαριναρισμένα ντοματάκια

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 με 2 ώρες.

Για τα ψητά λαχανικά

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα σχαροτήγανο να ζεσταθεί.

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Οι φέτες μας δε θέλουμε να είναι ούτε πολύ χοντρές, αλλά ούτε και πολύ λεπτές.

Καθαρίζουμε από τους σπόρους και το κοτσάνι τους τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τα λαχανικά πολύ καλά.

Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ζεστό σχαροτήγανο το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας τα και από τις δυο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο λαδάκι ακόμη.

Για τη σως γιαουρτιού με μουστάρδα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε. Για έξτρα νοστιμιά στη σως γιαουρτιού, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο από το ζουμάκι που έχουν βγάλει τα μαριναρισμένα ντοματάκια.

Τέλος, ετοιμάζουμε τις τορτίγιες.

Απλώνουμε στις τορτίγιες μας τα ψητά λαχανικά, μπόλικο Κατσικάκι Μαστέλο σε φέτες, το οποίο δένει εξαιρετικά με τα ψητά λαχανικά και λίγα μαριναρισμένα ντοματάκια. Προσθέτουμε αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες, λίγη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και λίγα φύλλα βασιλικού.

Τυλίγουμε τις τορτίγιες μας και σερβίρουμε.

Σημείωση 

Αν σας περισσέψουν ψητά λαχανικά μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα απολαύσετε την επόμενη μέρα σε σάντουιτς, σε σαλάτα ή ακόμη και να τα προσθέσετε στο ριζότο σας. Μη ξεχάσετε να προσθέσετε μπόλικο τυράκι.