Γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, σπανάκι και λατρεμένο αγελαδινό Μαστέλο, τραγανό και ταυτόχρονα να λιώνει στο στόμα!
Υλικά
- 1 συσκευασία κοχύλια μεγάλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 500 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 200 γρ. αγελαδινό Μαστέλο σε κύβους
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τον κιμά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε καλά.
- Προσθέτουμε, σπανάκι, σάλτσα, αλάτι και πιπέρι, νερό να σκεπάσει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φύγει η πολλή υγρασία.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κοχύλια και τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνοντας με όση υγρασία μείνει στο τηγάνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς αντιστάσεις, για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε από πάνω τους κύβους Μαστέλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί και σερβίρουμε ζεστά.