Από το the_coook

Σήμερα σου έχω ένα φαγητό που μπορεί να γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου.

Μελωμένοι γίγαντες με σπανάκι, και από πάνω ξαπλώνει το υπέροχο καπνιστό Μαστέλο, που στην ουσία κάνει όλη τη διαφορά! Μαλακώνει, δεν λιώνει και γίνεται τραγανό όταν το περάσεις από τηγάνι. Δοκίμασε τον συνδυασμό και θα ξετρελαθείς!

Υλικά

  • 350 γρ. γίγαντες μουλιασμένους από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 5 φλ. ζεστό νερό
  • Καπνιστό Μαστέλο σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε τη σκελίδα και προσθέτουμε το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Προσθέτουμε τους γίγαντες, αλάτι και πιπέρι, και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι γίγαντες, περίπου 1,5 ώρα.
  4. Αφού ελέγξουμε αν έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε το σπανάκι, ανοίγουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και να μείνει με το λάδι του.
  5. Κόβουμε το καπνιστό Μαστέλο σε φέτες 1/2 εκ. περίπου και ψήνουμε σε καυτό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να γίνει τραγανή η επιφάνεια του.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε το φαγητό, από πάνω το τραγανό Μαστέλο και φυσικά δεν ξεχνάμε ένα ωραίο χωριάτικο ψωμί!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!