Γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, σπανάκι και λατρεμένο αγελαδινό Μαστέλο, τραγανό και ταυτόχρονα να λιώνει στο στόμα!

Υλικά

  • 1 συσκευασία κοχύλια μεγάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αγελαδινό Μαστέλο σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.
  2. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε, σπανάκι, σάλτσα, αλάτι και πιπέρι, νερό να σκεπάσει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φύγει η πολλή υγρασία.
  5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κοχύλια και τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνοντας με όση υγρασία μείνει στο τηγάνι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς αντιστάσεις, για 10 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε από πάνω τους κύβους Μαστέλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το τυρί και σερβίρουμε ζεστά.