Από το Tetti’s Flakes
Ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό δίπλα σε ένα παγωμένο λευκό κρασί, ή ακόμα και να αποτελέσει το ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας.
Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη κουρού
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. αγελαδινό Μαστέλο, τριμμένο
- 1 αυγό, χτυπημένο με λίγο γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και τσιγαρίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Απλώνουμε το φύλλο κουρού και αλείφουμε με το αυγό και το γάλα.
- Έπειτα απλώνουμε με 100 γρ. τριμμένο αγελαδινό Μαστέλο και βάζουμε στην άκρη το μείγμα με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου σε μια φαρδιά λωρίδα.
- Διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος, σκεπάζοντας τις ελιές, αλείφουμε με αυγό την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
- Κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 3-4 εκ. και τοποθετούμε τις φέτες σε βουτυρωμένο ταψί.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού και τη γέμιση με τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αν περισσέψει γέμιση ελιάς την προσθέτουμε και αυτή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.