Από το Tetti’s Flakes

Ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό δίπλα σε ένα παγωμένο λευκό κρασί, ή ακόμα και να αποτελέσει το ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας.

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. αγελαδινό Μαστέλο, τριμμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο με λίγο γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και τσιγαρίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Απλώνουμε το φύλλο κουρού και αλείφουμε με το αυγό και το γάλα.
  5. Έπειτα απλώνουμε με 100 γρ. τριμμένο αγελαδινό Μαστέλο και βάζουμε στην άκρη το μείγμα με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου σε μια φαρδιά λωρίδα.
  6. Διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος, σκεπάζοντας τις ελιές, αλείφουμε με αυγό την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
  7. Κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 3-4 εκ. και τοποθετούμε τις φέτες σε βουτυρωμένο ταψί.
  8. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού και τη γέμιση με τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αν περισσέψει γέμιση ελιάς την προσθέτουμε και αυτή.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.