Από το Pandora’s Kitchen

Η νέα τάση στις οικιακές συσκευές είναι τα spiralizer. Μια συσκευή, στην ουσία ένας ηλεκτρικός κόφτης λαχανικών, που στην εξαγωγή του δίνει στα λαχανικά την μορφή spaghetti, linguine και tagliatelle. Πρόσφατα ήταν το new entry στη κουζίνα μου καθώς τα λαχανικά πρωταγωνιστούν στη διατροφή μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Εγκαινίασα, λοιπόν, το νέο απόκτημα με μια πεντανόστιμη, γρήγορη και ελαφριά συνταγή για Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

 

Υλικά για τα σπαγγέτι

  • 1 κολοκύθι
  • 2 καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 100gr αλμυρό τυρί Μαστέλο®
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1.5Lt αλατισμένο νερό

 

Υλικά για την σάλτσα

  • 1 ντομάτα ώριμη στον τρίφτη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βάζοντας τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα μπολ για να αρωματιστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό για να βράσει και στο spiralizer κόβουμε τα λαχανικά (αν δεν έχουμε κόβουμε τα λαχανικά μας με peeler). Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε 4 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να γίνουν στην υφή της αρεσκείας μας. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο αλμυρό τυρί Μαστέλο και την σάλτσα ντομάτας. Έτσι, τα Linguine λαχανικών με αλμυρό τυρί Μαστέλο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.