Από το Pandora’s Kitchen

Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει και εμείς αρχίζουμε να μπαίνουμε σε mood καλοκαιριού. Σήμερα, λοιπόν, ετοιμάζουμε μια παραλλαγή του Κρητικού ντάκου, μια δροσερή σαλάτα που η γεύση της θα μας απογειώσει. Παξιμαδένια βάση, από πάνω μια δροσερή mousse ανθότυρου και στην κορυφή ντοματίνια με σάλτσα pesto βασιλικού. Τι σας θυμίζει η δομή αυτή; Μα, cheesecake φυσικά… Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα μεσογειακό, δροσερό, αρωματικό, γευστικό, αλμυρό cheesecake.

 

Υλικά

  • 2 κριθαρένια παξιμάδια τριμμένα
  • 30gr βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 250gr ανθότυρο Μαστέλο®
  • 100gr φέτα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 80ml κρέμα γάλακτος
  • Αλατοπίπερο
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας pesto βασιλικού.

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο mixer με το φτερό την τριμμένη φέτα, το ανθότυρο Μαστέλο, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε στην άκρη. Στον πολυκόφτη θρυμματίζουμε το παξιμάδι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με την σάλτσα pesto. Αφού τα ετοιμάσουμε αυτά, πάμε να στήσουμε το αλμυρό cheesecake.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε μια μεμβράνη. Ρίχνουμε την mousse ανθότυρου μέχρι τα μισά και από πάνω στρώνουμε το παξιμάδι. Κλείνουμε με την μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Δέκα λεπτά πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο. Τέλος, το βάζουμε σε ένα πιάτο, το ξεφορμάρουμε έχοντας ως βάση το παξιμάδι, αφαιρούμε την μεμβράνη και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ακόμη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.