Μπορεί να τα έχεις φάει χίλιες φορές, αλλά: 1ον) είναι από αυτά που τα φτιάχνεις μεν για τα παιδιά, αλλά τα απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο από αυτά, 2) είναι από αυτά που μπορείς να φτιάχνεις και με τα πιο μικρά παιδιά και 3ον) όταν δοκιμάσεις να τα φτιάξεις με ένα μικρό twist, ας πούμε να τα γεμίσεις με Αγελαδινό Μαστέλο, τότε θα είναι σαν να τα δοκιμάζεις για πρώτη φορά!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αβγά + 1 κρόκο άλειμμα
- 200 γραμ. γιαούρτι παραδοσιακό (χωρίς την πέτσα)
- 450 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200 γραμ. τυρί Μαστέλο Αγελαδινό
- 100 γραμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 2 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή, που δεν κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση τρίβοντας το Μαστέλο στο χοντρό του τρίφτη, προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, τα αβγά, και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. περίπου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Κόβουμε κύκλους διαμέτρου περίπου 10-11 εκ. με κουπ-πατ ή ποτήρι, βάζουμε στη μέση από ένα γεμάτο κουταλάκι γέμιση και διπλώνουμε κλείνοντας καλά τις άκρες.
- Ανακατεύουμε τον ένα κρόκο με μία κουταλιά νερό, αλείφουμε τα τυροπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.