H τορτίγια είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα διαφορετικό βραδινό. Μία μεσογειακή quesadilla όμως με σπανάκι, ντομάτα, πιπεριές, ελιές, λιαστές ντομάτες και Αγελαδινό Μαστέλο είναι ακόμα καλύτερη. Και αν με ακούσεις και τη συνοδεύσεις με μια ελληνικότατη “salsa” και αντί για την κλασική sour cream τη συνδυάσεις με το αγαπημένο σου στραγγιστό γιαούρτι, τότε δεν είμαι σίγουρη ότι θα ξαναγυρίσεις εύκολα στην κλασική της εκδοχή.

Συστατικά (για 2 quesadillas)

  • 2 μεγάλες πίτες τορτίγια
  • 150 γραμ. Μαστέλο Αγελαδινό
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μια χούφτα φύλλα από baby σπανάκι
  • 6 πράσινες ελιές
  • 6 λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση

  1. Τρίβω το Μαστέλο και ψιλοκόβω όλα τα άλλα υλικά της γέμισης.
  2. Βάζω μία τορτίγια στο τηγάνι που ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.
  3. Απλώνω στη μισή επιφάνεια το μισό τυρί, και από πάνω τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Την διπλώνω και την ψήνω μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία μεριά και να λιώσει το τυρί.
  5. Τη γυρίζω και την ψήνω μέχρι να πάρει χρώμα κι από την άλλη.
  6. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την δεύτερη τορτίγια
  7. Ετοιμάζω μία salsa με μία ντομάτα και μισό αγγούρι κομμένα σε μικρά κυβάκια, ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και λίγο ελαιόλαδο.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρω με ντιπ γιαουρτιού, που ετοιμάζω με 200 γραμ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1κ.γ. ξερό δυόσμο.