Κανένα σάντουιτς δεν πρέπει να είναι βαρετό. Πώς θα το κάνεις πιο ενδιαφέρον; Αντικαθιστάς το ψωμί με ένα κουλούρι (το ξέρω ότι εσύ το λες κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά εγώ το λέω απλώς κουλούρι, καταλαβαίνεις…), φτιάχνεις πανεύκολα ένα άλειμμα με πιπεριά Φλωρίνης (λες να συμβαίνει το ίδιο με τις πιπεριές στη Φλώρινα;) και το απογειώνεις με ελαφρά ψημένο Μαστέλο (κοίτα να δεις που το σάντουιτς έχει γεύσεις από όλη την Ελλάδα!), καπνιστή μπριζόλα και μπόλικη πρασινάδα για δροσιά.
Το Μαστέλο ψήνεται ελαφρά σε τηγανάκι ή σχαροτήγανο και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση του και την ιδιαίτερη μαστιχωτή υφή του.
Συστατικά
- 1 κουλούρι (Θεσσαλονίκης)
- 75 γραμ. Μαστέλο Αγελαδινό
- 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
- Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε το άλειμμα πιπεριάς, λιώνουμε τις πιπεριές με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το Μαστέλο σε φέτες πάχους περίπου 0,5-1 εκ. και το ψήνουμε σε πολύ καλά ζεσταμένο τηγάνι που έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, για λιγότερο από ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε το κουλούρι στη μέση εγκάρσια, αλείφουμε το κάτω μισό με το άλειμμα πιπεριάς, προσθέτουμε από πάνω όση σαλάτα θέλουμε, το ψητό Μαστέλο και τις φέτες της καπνιστής μπριζόλας και σκεπάζουμε από πάνω με το πάνω μισό κουλούρι.