Τραγανά Μαστέλο® Sticks

Από το My easy gourmet

 

Αν σας αρέσει η μοτσαρέλα τότε θα αγαπήσετε τα τυριά Μαστέλο®! Πρόκειται για μια ελληνική τυροκομική εταιρία από το νησί της Χίου, που αριθμεί πάνω από 24 χρόνια σε αυτήν την επιχείρηση. Τα προϊόντα τους ξεχωρίζουν για τη μοναδική γεύση και την ποιότητά τους και παρασκευάζονται από τοπικό αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα.

Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα το τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®, αλλά μπορείτε σίγουρα να το δοκιμάσετε με το αγελαδινό τυρί Μαστέλο® .Σούπερ μπαστούνια τυριού, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα υπέροχο κεφάλι από τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® κομμένο σε μπαστούνια, ελαιόλαδο αυγά, αλεύρι και φυσικά, panko breadcrumbs ή φρυγανιά. Αφού κόψετε το τυρί σε μπαστούνια, περάστε τα με λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσετε το επιπλέον νερό και βουτήξετε τα στο αλεύρι, στη συνέχεια στα αυγά, στη συνέχεια το panko και για επιπλέον φρεσκάρισμα επαναλάβετε τα δύο τελευταία βήματα – διπλή βουτιά στα αυγά και panko.Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούσα το ηλιέλαιο, αλλά και το ελαιόλαδο κάνει.

Συστατικά

  1.  1 κεφάλι Κατσικάκι Μαστέλο® – κόβεται σε ραβδιά 2cm
  2.  4 αυγά ή περισσότερα
  3.  200gr / 7oz αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4.  1 πακέτο φρυγανιά
  5.  Φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα

 

Οδηγίες

1. Στεγνώστε τα μπαστούνια τυριού με χαρτί κουζίνας.

2. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Συμπληρώστε ένα άλλο μπολ με αλεύρι και ένα τρίτο με το panko. Τοποθετήστε τα δίπλα το ένα στο άλλο, πρώτα το αλεύρι, μετά τα αυγά και το τελευταίο το panko.

3. Θερμαίνετε το λάδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

4. Καλύψτε τα μπαστούνια ένα προς ένα με το αλεύρι, στη συνέχεια βυθίστε τα στα αυγά, μετά το panko και στη συνέχεια βυθίστε τα ξανά στα αυγά και στο panko.

5. Τηγανίζετε τα ραβδιά μέχρι να γίνουν χρυσά και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια σχάρα μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα ραβδιά.

6. Σερβίρετε αμέσως!