Συνταγή από Mrs Olivespoon

Σουφλέ πατάτας με κρεμμύδια και μανιτάρια συντροφιά με Κατσικάκι Μαστέλο.

Ζουμερό σουφλέ με τυράκι μαστιχωτό που λιώνει στο στόμα παρέα με κρεμμύδια και μανιτάρια.

Υλικά

  • 1.5 κιλό πατάτες
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 200γρ. μανιτάρια λευκά
  • 100γρ. μπέικον
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος
  • 190γρ. Κατσικάκι Μαστέλο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται εύκολα. Περίπου 20 λεπτά.
  2. Παράλληλα κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια.
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος βάζουμε το τυράκι μας τριμμένο.
  5. Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια παρέα με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί.