Συνταγή από Mrs Olivespoon
Τα πράσα ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα φρέσκα κρεμμυδάκια αλλά έχουν μια ιδιαίτερη γλυκιά γεύση όταν μαγειρευτούν.
Η πίτα μας πέρα από τραγανά φύλλα και γλύκα από τα πράσα είναι γεμάτη νόστιμα φρέσκα μυρωδικά που θα πλημμυρίσουν τη κουζίνα σας με μυρωδιές.
Είστε έτοιμοι για την πίτα που θα τους τρελάνει όλους με τη γεύση της και το άρωμα της;
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 6 πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- 8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 50γρ. άνηθο
- 120γρ. φέτα
- 100γρ. κατσικάκι μαστέλο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες μέχρι το σημείο που ξεκινάει το φύλλωμα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο που έχουμε κόψει μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Θέλουμε να μαλακώσει λιγάκι. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μπολ. Τρίβουμε τη φέτα μας και το Μαστέλο, το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τη κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Στρώνουμε τα 4 φύλλα ένα προς ένα αλείφοντας τα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 4 φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τα φύλλα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε στη προτελευταία θέση του φούρνου μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από πάνω αλλά να έχει ψηθεί κι από κάτω.
- Αφήστε λιγάκι να κρυώσει γιατί αν την κόψετε απευθείας θα διαλυθεί. Σκέτη απόλαυση σας περιμένει.