Συνταγή από Mrs Olivespoon

Αυτό το χυλωμένο και λαχταριστό κριθαράκι θα ζεστάνει το μέσα σου τόσο που θα το αγαπήσεις ακόμα πιο πολύ. Και μεταξύ μας το λουκάνικο πλάι στη φωτιά τραβιέται ακόμα πιο πολύ με ένα κρασί ή με τσιπουράκι.

Υλικά

  • 400γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο με πράσο
  • 8 πιπεριές Shishito (μικρές πράσινες)
  • 200ml τριμμένη ντομάτα
  • 2 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης με μελιτζάνα
  • 20ml λευκό κρασί
  • αλάτι-πιπέρι
  • 100γρ. Μαστέλο καπνιστό
  • 600-700ml νερό ζεστό

 

Εκτελέση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες μαζί με το λουκάνικο.
  2. Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να καβουρδιστεί και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το άλειμμα πιπεριάς.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά νερό ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει το κριθαράκι.
  5. Αποσύρουμε από το μάτι κι ας κρατάει λίγο γιατί συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα.
  6. Προσθέτουμε μέσα το τριμμένο καπνιστό Μαστέλο και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μπόλικο φρέσκοτριμμένο πιπέρι και καλή μας απόλαυση!